Bio majoránka Sonnentor.
Majoránka a dobromysl pochází z rodu hluchavkovitých, čímž se podobají. Harmonie očekávaná od sourozenců ovšem u koření nenastává. V kuchyni platí heslo: Buď jedno, nebo druhé.
Majoránka má podstatně jemnější aroma než oregáno, chutná ve srovnání s ním méně peprně a jemně nasládle. Její jemné aroma se výborně hodí k vydatným zimním pokrmům, jako je bramborová polévka nebo zvěřina, ve kterých obzvláště harmonizuje s bobkovým listem a jalovcem.
Majoránka chutná skvěle ke kapustovým pokrmům nebo luštěninám. Její lehce nasládlé aroma se kromě toho velmi dobře uvolní v salátech a na čerstvém sýru.
Tip: Majoránku přidat až ke konci vaření, aby se nevytratilo jemné aroma.
Od známé bylinkářské firmy Sonnentor z lesnaté oblasti Waldviertel (Dolní Rakousko).
Složení: majoránka bio.
Bio majoránka z Rakouska