Pajšl omáčka konzerva
Pajšl je tradiční rakouské jídlo z vepřových vnitřností, německy zvané Weinbeuschel. Vařené plíce a srdce ochucené vínem, hořčicí, kapary a cibulí, zahuštěné do vydatné omáčky.
Dříve se kladl při zabíjačce důraz na spotřebování všech částí zvířete včetně vnitřností. Tímto způsobem vzniklo spousta tradičních pokrmů, které později upadaly v zapomnění. Pajšlová omáčka využívá právě nikoliv maso jako třeba na řízky, ale vepřové vnitřnosti.
Tuto konzervu pajšlové omáčky stačí otevřít, vyklopit do hrnce a ohřát - jídlo je hotové a stačí i pro dva strávníky. Jako příloha se k tomuto pokrmu tradičně podává houskový knedlík.
Obsah konzervy Weinbeuschel je 400 gramů, trvanlivost je obvykle několik let, takže vám ve spíži vydrží i jako zásoba na horší časy. Neobsahuje konzervační látky, jelikož je maso vařené. Jestli uvažujete o nákupu většího množství do zásoby, tak výrobce balí konzervy po 6 kusech.
Vídeňská firma Inzersdorfer je nejoblíbenější rakouský výrobce konzerv a hotových jídel. Vznikla již ve Vídni v roce 1870 a o několik let později se pyšnila titulem „k.k. ausschließlich privilegierte Conserven- und Suppenextrakt-Fabrik Ig. Eisler & Comp.“
Doporučujeme koupit také další konzervy a kvalitní hotová jídla Inzersdorfer jako například: vepřový guláš, kuře na paprice, hovězí guláš, masové rizoto, bramborový guláš, čočka se špekem, gulášová polévka, plněné papriky, fazole se špekem, segedínský guláš, pajšlová omáčka, tyrolská selská polévka nebo kuřecí se zelninou na kari.
Pajšlová omáčka koupit konzerva