Rakouská kuchyně kuchařka, rakouská gastronomie, rakouské recepty
Rakouská kuchyně je známá svojí pestrostí. Vídeňská kuchyně se proslavila svými sladkostmi, zatímco v jednotlivých krajích/zemích se promítají staré selské tradice do místní kuchyně. Čím se tedy vyznačuje rakouský jídelníček?
Rakouská kuchyně kuchařka
Těžko označit jedno jídlo jako národní rakouské jídlo, jako rakouskou specialitu. Rakouská kuchyně se liší podle jednotlivých zemí Rakouska. Vídeňská kuchyně se značně liší od alpských oblastí, kde je rakouská kuchyně podobná bavorské a švýcarské kuchyni. U nás můžete zakoupit také knihy - kuchařky rakouské kuchyně.
Vídeňská kuchyně a gastronomie
Vídeň je typickým tavícím kotlíkem národů Rakousko-Uherska. Mísily se zde vlivy maďarské kuchyně a české kuchyně. Najdeme zde tedy typická jídla s knedlíky, jablečný štrůdl, který je u nás v Česku také tradiční jídlo a nejznámější je asi vídeňský řízek neboli Wiener Schnitzel. Ten musí být do tenka rozklepaný, často tedy značně velký.
Rakouská kuchyně a gastronomie ve Vídni je dále proslavená sladkostmi. Nejznámější je tradiční Sachrův dort, který se vyráběl podle stejného receptu již za Císaře Franze Josefa. Vídeňští cukráři vyrábějí výborné čokolády, pralinky, dorty a další lahůdky, které vyváží i do mnoha zemí nejen v Evropě. V neposlední řadě je to vídeňská káva, která v prostředí vídeňských kaváren tvoří celou kulturní oblast. Kavárny ve Vídni jsou nejen místem odpočinku, ale tradičně i místem setkávání lidí, umělců a intelektuálů, místem rozhovorů, místem, kde si můžete v klidu přečíst noviny, aniž by vás někdo tlačil k odchodu při jedné kávě.
Sladká gastronomie je známá také v Salcburku, kde dominují v proslulosti zejména Mozartovy koule - najdete i v našem e-shopu a čokoládové pralinky všeho druhu. Stejně jako ve Vídni je také v Salcburku mnoho cukrářství, které produkují vynikající čokolády a zákusky.
Průvodce rakouskými restauracemi a hostinci si můžete objednat v našem eshopu v sekci knihy.
Rakouská kuchyně v regionech
Rakouská kuchyně v jednotlivých zemích Rakouska je velice pestrá. V alpských regionech jsou to často jídla tradičně založená na špeku a horském sýru. Ve Waldviertelu jsou to například jídla z místního máku, brambor nebo kaprů. Známá jsou rakouská vína, která nejlépe prospívají v oblastech Wachau, Weinviertel, Burgenland, Štýrsko. Podívejte se v našem eshopu do sekce Víno, vybíráme pro vás jen ta nelepší vína.
V oblasti Wachau pěstují také vynikající meruňky, proto jsou zde typické meruňkové knedlíky a také pálenky z meruněk. Ve Štýrsku a také ve Weinviertelu pěstují dýně, z jejichž jader se lisuje známý olej, který je k dostání samozřejmě i u nás.
Rakouská kuchyně recepty a kuchařka
Rakouská kuchyně kuchařky - rakouskou kuchyni můžete poznat také z kuchařek, knih s rakouskými recepty. V našem eshopu si můžete vybrat z tradičních receptů zaměřených na jednotlivé rakouské země nebo podle druhu pokrmů například sladké recepty, bylinkové recepty atd. Zpestřete si tedy jídelníček typickými rakouskými recepty - rakouská kuchyně kuchařka.
Rakouská piva
Jestliže byste se chtěli vyznat v mnoha značkách rakouských piv, doporučujeme napřed pořídit encyklopedii rakouských piv - najdete ji v našem eshopu v sekci Knihy a poté se s chutí pustit do naší sekce s rakouskými pivy.